NOVETATS GENER 2017

NOVETATS GENER 2017
NOVETATS GENER 2017

miércoles, 15 de julio de 2015

JOAQUIM PIJOAN: AUTOR DE CAPÇALERA

I tenim una gran notícia!

La Biblioteca Baldiri Reixac de Santa Cristina d'Aro s'uneix al programa de Biblioteques i Autors de capçalera de la Generalitat de Catalunya. En què consisteix aquest programa?

PRESENTACIÓÉs un programa conjunt de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) amb el servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya i l'Institut Català de les Dones per establir lligams estables entre un escriptor/a i una biblioteca que sigui de referència, de capçalera. Activitats anuals, conferències o clubs de lectura, Dia Mundial de la poesia, Sant Jordi, etc. seran alguns dels moments en què es visibilitzarà la figura de l'escriptor/a, que tindrà un espai dedicat, amb la seva obra completa a la biblioteca.

L'objectiu d'aquest projecte, que reclama un prestigi i una trajectòria per parts dels autors, és fer evident el vincle existent entre els escriptors catalans i les biblioteques públiques del país mitjançant una acció que té com a antecedent el fet que moltes biblioteques treballen de forma habitual amb escriptors i hi tenen un tracte continuat en el temps, que ha donat bons fruits a nivell de col·laboracions, suports i coneixements mutus.

El projecte demana a les biblioteques que reconeguin de manera preferent un d'aquests escriptors/escriptores de trajectòria literària contrastada i amb els quals mantenen una relació de proximitat i, al seu torn, que els escriptors triïn també una biblioteca predilecta o DE CAPÇALERA

I com no podia ser d'una altre manera l'escriptor de capçalera de la nostra biblioteca és JOAQUIM PIJOAN!

Joaquim Pijoan (Santa Cristina d’Aro, 1948). 
És pintor i escriptor. La pintura i la cultura japonesa són les seves grans passions, però han estat dos premis literaris que l’han donat a conèixer entre el gran públic: el Premi Documenta amb la novella “Somni” i, en especial, el Premi Sant Jordi l’any 2006 amb la novel·la “Sayonara, Barcelona” . Ha traduït obres al català del japonés d’autors tan importants com Yukio Mishima.-Sayonara Barcelona
-Diari del pintor JP
-L’amor a Venècia
-Serrans i Jurioles
-Salou 6 pre-textos VII

Traduccions:
-El temple del pavelló daurat de Yukio Mishima
-La Remor de les Onades de Yukio MishimaEl proper divendres 17 de juliol dins dels actes de clausura del III Cicle de Literatura a la Fresca hi haurà la presentació formal com a Autor de Capçalera d'en Joaquim Pijoan que ens oferirà una xerrada sobre la situació actual del llibre i en concret sobre el futur del llibre electrònic, una realitat que ja ha arribat a les nostres biblioteques.

Els actes del III Cicle de Literatura a la Fresca que podreu gaudir aquest divendres nit són els següents:

No hay comentarios:

Publicar un comentario