NOVETATS GENER 2017

NOVETATS GENER 2017
NOVETATS GENER 2017

martes, 30 de junio de 2015

III CICLE LITERATURA A LA FRESCAUn cop més, amb l'arribada de la calor i el mes de juliol, la Biblioteca obre les portes del seu pati per oferir-vos el seu engrescador Cicle de Literatura a la Fresca.
En aquest tercer any es va consolidant com una alternativa d' oci nocturn i cultural que cerca la complicitat del seu públic oferint espectacles de qualitat on convergeixen la literatura des de diferents perspectives: el teatre, la poesia i la ficció.
Per oferir aquest ventall de possibilitat al major nombre possible d'espectadors hem optat per la fórmula que millor ens ha funcionat: un espectacle obert, dinàmic i gratuït, per a que tothom que estigui  interessat en aproximar-se a la cultura des de la seva vessant més lúdica pugui fer-ho en una calorosa nit d'estiu, al nostre pati, i sense oblidar-nos de deixar oberta la sala infantil per a que els majors de 3 anys puguin passar l'estona mirant contes durant el temps que dura l'espectacle de literatura a la fresca.

I comencem per parlar de la primera de les nostres nits estiuenques del Cicle LITERATURA A LA FRESCA:

DIVENDRES 3 DE JULIOL A LES 20.30H:Aquest projecte pretén ser molt senzill. Sense artificis de llum ni so. Amb tota la força de la paraula i de la interpretació. En aquest cas de la Mireia Piferrer i de l’Albert Ausellé. Una trobada de dos personatges entre llibres. Un noi i una noia, mai els mateixos personatges, mantindran davant dels espectadors tres breus converses. Tres llibràlegs. Escoltarem, doncs, tres converses emmarcades rere una estanteria plena de llibres. Ja sigui d’una biblioteca. Ja sigui d’una llibreria:
LLIBRÀLEGS
Llibràleg 1 : Com arribar a casa  (Jordi Prat i Coll )
Llibràleg 2 : No és ben bé això  (Josep Maria Miró )
LLibràleg 3 : El passeig (Pau Miró )
LLibràleg 4 : La metàfora perfecta (Marc Artigau )
Tots els llibràlegs estan interpretats per Mireia Piferrer i Albert Ausellé. Els actors, en absoluta continuïtat, passen de llibràleg a llibràleg interpretant els diferents personatges que precisa cada història sense més recurs que els seus dots interpretatius sota la direcció de Jordi Prat i Coll.

Actors: Mireia Piferrer i Albert Aussellé

DIVENDRES 10 DE JULIOL A LES 20.30HDIVADAMS– Poesia catalana en clau de Jazz, tres veus i una guitarra.
Un projecte interessant, molt fresc i amb molt de ritme, que estableix una forta comunicació amb el públic. Amb el llenguatge del jazz, DIVADAMS han seleccionat poetes, que d’alguna manera estan relacionats amb elles.
El poetes musicats són: Salvador Espriu, Joan Salvat-Papasseit, Antoni Clapés, Dolors Miquel, Valerià Pujol, Enric Casasses, Joan Margarit, Montserrat Abelló, Joan Brossa, Josefa Contijoch, Johann Wolfgang von Goethe, Adelbert von Chamisso i dos cantautors: Maria del Mar Bonet i Raimon.


DIVENDRES 17 DE JULIOL A LES 20.30H


20.30h:
Presentació de JOAQUIM PIJOAN com a AUTOR DE CAPÇALERA  de la Biblioteca Baldiri Reixac de Santa Cristina d'Aro.
Durant la presentació el conegut autor cristinenc i guanyador dels premis Documenta i  Sant Jordi ens oferirà una xerrada sobre el llibre electrònic coincidint amb l'arribada a les biblioteques de la plataforma ebiblio .
La segona part de l'acte començarà al voltant de les 21h hores .

21h: Commemoració Centenari creació 1ª Xarxa de Biblioteques populars de la Mancomunitat de Catalunya.
En primer lloc l'historiador Jordi Gaitx ens explicarà la situació històrico-política de Catalunya durant la Mancomunitat i en segon lloc l'autora Núria Pradas ens presentarà el seu llibre "La Noia de la Biblioteca".

Esperem que tots aquest divendres puguin gaudir de les nostres propostes de lliure accés i gratuïtes al nostre pati de la Biblioteca.


No hay comentarios:

Publicar un comentario