NOVETATS GENER 2017

NOVETATS GENER 2017
NOVETATS GENER 2017

sábado, 30 de mayo de 2015

AL MES DE JUNY: BIBLIOTEQUES AMB D.O !


EL PROJECTE "BIBLIOTEQUES AMB DO"

L'any 2013 , el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya va fer una aposta clara per reduir la distància entre la literatura i el món del vi a través del projecte "Biblioteques amb DO". La iniciativa combina la degustació d'ambdós plaers per dinamitzar l'espai bibliotecari.
Al llarg de l'any les biblioteques públiques s'han revelat, mes a mes, en la tasca d'aparellar lletres i vins a través d'activitats diverses: clubs de lectura, música, exposicions...
Cada una de les dotze D.O's ha assumit el protagonisme un dels dotze mesos de l'any , i les biblioteques participants s'han convertit en un aparador per promoure la lectura.
El 2015 les biblioteques han apostat per un projecte que es consolida amb noves iniciatives. El projecte ha anat madurant amb el desig de guanyar-se un espai propi a les biblioteques. Esperem que el coneixement i l'experiència adquirits serveixin per consolidar la proposta i atorgar-li un lloc de privilegi en aquest espai.

La DO EMPORDÀ:

Empúries és la porta d'entrada per on els grecs van introduir el conreu de la vinya a la península. El mar i la muntanya perfilen unes vinyes tocades pel vent de tramuntana i que arrelen en uns terrenys durs i  idonis per a la producció de vins de qualitat.
La gamma de vins empordanesos és molt amplia: els vins negres són d'una qualitat elevada, amb cos, ben constituïts i harmònics, a vegades amb el matis d'una criança acurada.Els vins blancs són frescos i saborosos, i els rosats es caracteritzen per un color cirera ben definit .
Una singularitat de la zona és la garnatxa, un vi dolç natural elaborat amb la varietat de raïm que li dóna nom...

La Biblioteca Baldiri Reixac de Santa Cristina d'Aro organitza durant tot el mes de juny activitats relacionades amb la DO Empordà.


ACTIVITATS:


Us hi esperem! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario