NOVETATS GENER 2017

NOVETATS GENER 2017
NOVETATS GENER 2017

miércoles, 21 de enero de 2015

Trampa de foc, la lluita de les dones treballadores i la lectura fàcil

Trampa de foc, la lluita de les dones treballadores

Coincidint amb el dia de la dona treballadora, el 8 de març es publica el llibre “Trampa de foc”. El llibre es basa en la història real de l’incendi de la fàbrica tèxtil Triangle a Nova York l’any 1911. A l’incendi hi van morir 146 persones, gairebé tot dones. Aquest fet va suposar la revolta de les dones per una treball digne, i va canviar la regulació laboral dels treballadors. El 25 de març el malaurat incendi del Triangle compleix 100 anys.
Aquest incendi va ser un dels esdeveniments de l’època que va donar lloc a la celebració del Dia de la Dona Treballadora. El llibre vol ser un homenatge i un recordatori a totes les dones que han lluitat i lluiten per la igualtat i llibertat de les dones.

Trampa de foc  pertany a la col·lecció de Lectura Fàcil: 


Els materials de Lectura Fàcil (LF) són llibres, documents, pàgines web, etc.,
elaborats amb especial cura
perquè les persones amb dificultats lectores
els puguin llegir i entendre.
Segueixen les directrius internacionals de l'IFLA
quant al llenguatge, al contingut i a la forma.
logo Associació Lectura FàcilL’ALF atorga el logo LF als materials
que s'adapten a les directrius de l'IFLA.
Per què són necessaris?
  • Perquè més del 30% de la població
    té dificultats lectores
  • Perquè l’accés a la lectura és una necessitat social i un dret reconegut en diversos textos legals nacionals i internacionals
  • Perquè llegir és un plaer que permet
    compartir idees, pensaments i experiències


L'autora Núria Martí Constans ens visitarà el proper divendres 30 de gener a les 19h de la tarda al nostre Club de Lectura per parlar-nos de dues de les seves obres:
Un excés de felicitat, vint contes perversos i Trampa de foc, dues obres ben curtetes per encetar 2015 amb ganes, que no et faci mandra!

Encara sou a temps per passar a recollir els vostre exemplars 
per la biblioteca !

L’autora, Núria Martí Constans va néixer el 1966 a Calella de la Costa i viu a Girona. Llicenciada en Filologia Catalana, és professora de català per a adults i escriptora. Ha obtingut diversos premis literaris. Entre altres, ha publicat la novel·la de Lectura Fàcil “Les mateixes estrelles” (2010),  amb la que va guanyar el I Premi de novel·la de Lectura Fàcil organitzat per CCOO. Podeu seguir totes les notícies de l’autora al seu bloc www.nuriamarticonstans.blogspot.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario