NOVETATS GENER 2017

NOVETATS GENER 2017
NOVETATS GENER 2017

lunes, 17 de noviembre de 2014

L'escriptor Rafel Nadal a la Biblioteca!RAFEL NADALCom cada any per aquestes dates ens agrada portar un autor de renom a la nostra petita Biblioteca. I dintre dels noms que sempre ens ballen davant dels ulls vam optar per triar un autor de les nostres contrades, gironí per més senyes: Rafel Nadal.


Ja comença a ser tradició això de portar guanyadors del premi Josep Pla, en els darrers anys han passat per la Biblioteca Ramon Solsona, Najat El Hatchmi i ara en Rafel Nadal.Però qui és en Rafel Nadal?

Rafel Nadal i Farreras (Girona, 1954) és periodista i escriptor català. Participa en el diari La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1, TV3 i 8TV. Ha treballat en els principals diaris dels país i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat en empreses editores i grups de comunicació.
Ha estat director d’El Periódico de Catalunya des de maig de 2006 a febrer de 2010, període durant el qual aquest diari va rebre diversos premis.  Ha escrit Els mandarins (2011), Quan érem feliços  amb el qual ha guanyat el XLIV Premi Josep Pla de narrativa 2012 i el Premi Joaquim Amat-Piniella 2013 i Quan en dèiem xampany , que ha rebut el Premi Anglada 2014.


Aprofitarem que l'autor ens visita per parlar de la seva darrera novel.la: Quan en dèiem xampany, que podeu llegir aquest mes de novembre al nostre Club de Lectura. (Recordeu que la biblioteca us proporciona un exemplar per llegir, només cal portar el carnet de la biblioteca per realitzar el préstec) 

La novel·la:

En l’obra Quan en dèiem xampany, Nadal construeix una saga familiar que transita per els cent anys més convulsos de la Història d’Europa: la Primera Guerra Mundial, el Crac del 29,  la persecució nazi als jueus, la Guerra Civil Espanyola, la Segona Guerra Mundial i el renaixement europeu de postguerra.
Als setze anys, orfe de pare i mare, Francisco Oller abandona Cassà del a Selva, viatja al nord en busca de fortuna i acaba creant una potent indústria de taps de suro a Reims, al cor de la Xampanya francesa. Allà hi criarà quatre fills de personalitats fortíssimes: l’Angèle (la baba) la valenta, l’Hélènne la rebel, en Luis l’insatisfet i la misteriosa Yvonne.
Amb prosa rica i evocadora aquesta és una història de tenacitat, sacrificis, amor, odis, traïcions, èxits i fracassos, que transcorre a cavall del xampany i el suro, entre Reims i Catalunya, i ens acosta a noms tan glamurosos com Veuve Clicquot, Roederer, Heidsieck o Taittinnger.  

Així doncs us esperem el proper dijous 27 de novembre a les 19h de la tarda  a la Biblioteca per parlar amb en Rafel Nadal.
No hay comentarios:

Publicar un comentario