NOVETATS GENER 2017

NOVETATS GENER 2017
NOVETATS GENER 2017

lunes, 19 de mayo de 2014

BIBLIOTEQUES AMB D.O: JUNY!


QUÈ ÉS BIBLIOTEQUES AMB DENOMINACIÓ D'ORÍGEN?

L’any 2013, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya va fer una aposta clara per reduir la distància entre la literatura i el món del vi a través del projecte “Biblioteques amb DO”. La iniciativa combina la degustació d’ambdós plaers per dinamitzar l’espai bibliotecari.

               Al llarg de l’any, les biblioteques públiques s’han rellevat, mes a mes, en la tasca d’aparellar lletres i vins a través d’activitats diverses: vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, exposicions,....
               Cada una de les dotze DOs ha assumit el protagonisme un dels dotze mesos de l’any, i les biblioteques participants s’han convertit en un aparador per promoure la lectura.

               L’any 2014  les biblioteques han apostat per un projecte que es consolida amb noves iniciatives. El projecte ha anat madurant amb el desig de guanyar-se un espai propi a les biblioteques. Esperem que el coneixement i l’experiència adquirits serveixin per consolidar la proposta i atorgar-li un lloc de privilegi en aquest espai.


               La Biblioteca Baldiri Reixac de Santa Cristina d’Aro participa  durant el mes de juny amb activitats relacionades amb la DO Empordà. Us convidem a participar en elles. 

LA DENOMINACIÓ D'ORÍGEN EMPORDÀ D.O

Empúries és la porta d’entrada per on els grecs van introduir el conreu de la vinya a la península. El mar i la muntanya perfilen unes vinyes tocades pel vent de tramuntana i que arrelen en uns terrenys durs i idonis per a la producció de vins de qualitat.
La gamma de vins empordanesos és molt amplia: els vins negres són d’una qualitat elevada, amb cos, ben constituïts i harmònics, a vegades amb el matís d’una criança acurada. Els vins blancs són frescos i saborosos, i els rosats es caracteritzen per un color cirera ben definit.
               Una singularitat de la zona és la garnatxa, vi dolç natural elaborat amb la varietat del raïm que li dóna nom. LES ACTIVITATS QUE ES DURAN A TERME:

Divendres, 13 de juny
BIBLIOTECA BALDIRI REIXAC

20h Teatre de Petit Format “I va venir, el Vi!” de Jordina Biosca.
Al jardí de la Biblioteca, entrada lliure i gratuïta.
Dijous,  19 de juny
BIBLIOTECA BALDIRI REIXAC

19,30h – Club de lectura. El celler, de Noah Gordon.
Dissabte, 28 juny
PERALADA
Visita a Peralada. Arribada a Peralada a les 10-1030h. Visita al Museu, Claustre i biblioteca. Visita a la sala de bótes de les caves i degustació d’un vi i un cava.
10,00 € per persona (S’ho paga cadascú) Places limitades, cal reserva prèvia.
Hi ha la possibilitat de quedar-se a dinar: menú o pa amb tomata + pernil+ cava.
US ESPEREM!!!!No hay comentarios:

Publicar un comentario